Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

09 september 2007

Opnieuw geen winst voor Nivo Sparta

Op basis van de resultaten van vorig seizoen waren de vooruitzichten voor het duel tegen LRC goed te noemen. Vorig seizoen pakte de equipe van trainer Bert Ruijsch 4 punten van de latere kampioen uit Leerdam. Dit seizoen staan er twee ontmoetingen in de Hoofdklasse op het programma. De eerste wedstrijd eindigde in het voordeel van LRC.

Al na twee minuten spelen nam Jean Philip Becht een uitgooi op zijn pantoffel. Doelman Joris van der Cammen was bij voorbaat kansloos. Nivo Sparta ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Het was na een kwartier spelen al bijna raak voor Theo van Geffen. De goaltjesdief kreeg de bal goed ingespeeld van Van Heijnsbergen maar kopte helaas naast. Nivo bleef een overwicht houden maar slap verdedigen leidde de 2-0 in. Opnieuw was het Becht die de trekker overhaalde.

Nog voor rust zou Nivo terugkomen in het duel. Uit een vrije trap van Niels Blom kopte Roberto Verhagen raak, daarmee gaat hij de boeken in als de eerste speler in de historie van Nivo Sparta die in de Hoofdklasse scoorde. In de resterende minuut van de eerste helft wist LRC zich geen raad met Nivo maar vergat de Zaltbommelse formatie echt door te drukken.

In de tweede helft begon Nivo Sparta veel te slap aan het duel, iets waar men juist in de eerste helft niet mee was geeindigd. LRC bleef zodoende nog lang op voorsprong. Ondanks een veldoverwicht van Nivo Sparta leidde het niet tot kansen. Pas nadat Van der Cammen ongelukkig een bal wegtrapte en deze in de voeten schoot van Becht die hiermee uiteindelijk een penalty mee versierde en benutte kreeg Nivo weer kansen. Niels Blom kopte net over, terwijl Brothwell de voeten van de keeper op zijn weg vond.

Nivo wist dus helaas niet te pieken. Wel was duidelijk dat Nivo zeker niet onder hoeft te doen voor tegenstander als LRC. De ploeg uit Leerdam was echter wel slimmer, iets waar Nivo nog van kan leren. Komende zaterdag is Nunspeet in Zaltbommel de volgende tegenstander. Hopelijk kan de ploeg van Ruijsch op een vol Eurosportpark de eerste punten van het seizoen gaan pakken.