Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

27 mei 2010

Nivo Sparta onderuit in eerste wedstrijd

Nivo Sparta is de finalepoule van de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse begonnen met een 3-0 nederlaag tegen Excelsior M. in Maassluis. Na ruim twintig minuten kwam de equipe van Gerrie Schaap op een 1-0 achterstand door een goal van Hugo Timmermans. Bij rust was er nog voldoende aanknopingspunten om een resultaat te boeken op het fraaie complex van Excelsior M. Breekpunt in de tweede helft was de rode kaart van Roberto Verhagen (2x geel). Niet veel later werd het 2-0 via Vincent van den Berg.

In de fase na de 2-0 kreeg Excelsior M. de nodige mogelijkheden de score verder op te voeren. Het doelpunt viel niet en Nivo Sparta bleef in de race. Ruim tien minuten voor tijd kreeg Nivo Sparta een uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te scoren. De toegekende strafschop werd echter gemist door Niels Blom. In de slotfase van het duel bepaalde Robin Hofman de eindstand op 3-0. De afsluitende penaltyserie werd door Nivo met 3-2 gewonnen.