Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

12 september 2007

1-0 overwinning voor Nivo Onder 23

Nivo Sparta Onder 23 speelde dinsdagavond een oefenwedstrijd in en tegen Kerkwijk. Het was voor Bert Ruijsch een uitgelezen kans om eens wat dingen te proberen en te werken met de meest talentvolle spelers die Nivo Sparta kent.

Ruijsch reisde met veertien spelers af naar Kerkwijk. John van der Ley fungeerde als keeper en was daarmee de enige dispensatie speler. In de verdediging kwamen van rechts naar links Koen van Kessel - Stephan Netten - Rick van de Pas en Patrick Bijl te staan. Op het middenveld was er ruimte voor Rene van den Heuvel - Bas van den Berk en Jamel Monsouri. In de aanval stonden Randy van Heijnsbergen, Emile van der Sanden en Dennis de Bruin. Op de bank namen plaats Lionel Saidjan, Tobias Rozema en Pim Geurts deze zouden later in het duel nog tot speelminuten komen. In ieder geval een leuke mix van spelers, van de pas 16-jarige Van den Heuvel uit de B1 tot vaste basisspelers uit het eerste elftal als Van der Sanden, Van Heinsbergen en Bijl.

Ondanks een groot overwicht en een aantal kansen van Nivo duurde het nog erg lang voordat het tot doelpunten kwam. Uiteindelijk zou Bas van den Berk het enige en dus winnende doelpunt van de avond scoren.