Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

15 december 2007

Nivo Sparta wint in Hoek!

Nivo Sparta kan toch met een enigzins goed gevoel de winterstop ingaan. De ploeg van Frans Grondman won vanmiddag zeer verrassend in en tegen Hoek, werd 2-1 voor de rood-witten.

In de eerste helft hielden Nivo Sparta en Hoek elkaar in stand, de Bommelse ploeg was zeker niet de mindere en had een aantal kansjes. Zelf gaf het eigenlijk niets weg. Totdat Hoek toch nog op voorsprong zou komen door een knullige actie van Davey Brothwell. De speler trapte over de bal heen en maakte hierop uit een reflectie een overtreding in zijn eigen zestien. Brothwell kreeg voor de actie ook nog eens een gele kaart waardoor hij geschorst is voor de derby tegen LRC. De strafschop werd uiteindelijk benut.

Na rust werd Roberto Verhagen, die verrassend genoeg op de bank begon, in de ploeg gebracht voor verdediger Rick van de Pas. Verhagen maakte direct indruk door Theo van Geffen van de linkerflank te bedienen. De inzet van Van Geffen kon nog maar net worden gekeerd door de doelman van Hoek. Niet veel later was het wel 1-1. Het was Wesley Paijmans die tot scoren kwam.

Nivo rook Zeeuws bloed en ging door. Roberto Verhagen versierde zelfs een strafschop. Theo van Geffen ging achter de bal staan maar zag zijn strafschop worden gekeerd. De ingevallen Peelen was er als de kippen bij en trok de bal opnieuw voor, nu was het voor Van Geffen wel raak. In de resterende 23 minuten gooide Hoek alles op alles maar hield Nivo toch wel vrij eenvoudig stand. Nivo had zelfs nog een strafschop moeten krijgen toen een verdediger van Hoek dacht dat hij de bal uit de lucht mocht slaan.

Drie punten dus in Hoek! Nivo gaat de winterstop nu in op een dertiende plaats op de ranglijst. De rode lantaarn werd overdragen aan Kloetinge dat acht punten heeft.