Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

04 februari 2009

Gerrie Schaap nieuwe trainer Nivo Sparta

Met ingang van volgend seizoen is Gerrie Schaap (44) de nieuwe trainer bij Nivo-Sparta. Schaap komt over van Zuidvogels en volgt Philip den Haan op die verkast naar SV Heinenoord. “Ik had gehoord dat Nivo-Sparta op zoek was naar een nieuwe trainer en heb toen via via zelf geïnformeerd. Eind vorig jaar heb ik een gesprek gehad met Cees Rike en waren we er vrij snel uit. De nieuwjaarsreceptie kwam echter nog iets te snel om het toen al bekend te maken”, aldus de nieuwe trainer.
Schaap begon zijn trainerscarrière bij Hedel waar hij twee seizoenen werkzaam was. Via Jong FC Den Bosch en Omniworld kwam hij terecht bij Zuidvogels waar hij na twee seizoenen dus vertrekt. “We hebben in goed overleg besloten uit elkaar te gaan. Ik woon in Den Bosch en vind een club dichterbij op dit moment wel prettig”, legt Schaap uit.

Als voetballer was hij jarenlang actief in het betaald voetbal. Hij speelde voor Telstar, Emmen, Heerenveen, TOP Oss, VVV Venlo en FC Den Bosch. Bij de club uit de hoofdstad van Noord-Brabant stond de voormalige verdediger drie seizoenen onder contract. Met FC Den Bosch oefende Schaap geregeld tegen Nivo-Sparta waardoor hij de club toen al wat beter leerde kennen. Bovendien was Bommelaar Bert Ruijsch bij FC Den Bosch assistent-trainer toen Schaap daar als speler actief was. Ruijsch en Schaap hielden contact waardoor laatstgenoemde op de hoogte bleef van het reilen en zeilen bij Nivo-Sparta. Schaap speelde in Den Bosch ook nog samen met Roberto Verhagen.

Met Schaap haalt Nivo-Sparta een ambitieuze trainer binnen die houdt van een strakke speldiscipline en die graag vooruit voetbalt. Iets wat eigenlijk voortkomt uit zijn tijd als speler. “Ik ben als speler ooit begonnen als aanvaller, vandaar. Hans Dorjee heeft mij bij TOP Oss naar achteren gehaald vanwege mijn helikopterview. Hij vond dat ik een goed speloverzicht had en dat dat in de verdediging beter tot zijn recht kwam”, verklaart Schaap.

Op dit moment staat hij met Zuidvogels uit Huizen op de zesde plaats in de Eerste Klasse A. Na een aantal blessures heeft hij daar nu weer de beschikking over een grote groep fitte spelers. “Ik kan nu gaan kiezen, en dat is als trainer altijd leuk.”

Nivo-Sparta en Schaap gaan een verbintenis aan voor één seizoen. Beide partijen hebben echter de intentie uitgesproken langer met elkaar door te willen gaan. Het is onder andere de bedoeling dat Schaap samen met Technisch coördinator en hoofd opleiding Peter Wilschut de jeugdopleiding van Nivo-Sparta verder gaat ontwikkelen.