Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

31 mei 2009

Nivo Sparta blijft eersteklasser

Nivo Sparta is ook komend seizoen in de Eerste Klasse. De ploeg van scheidend trainer Philip den Haan won met 3-1 van De Zwerver uit Kinderdijk. Nivo Sparta begon het duel prima door fel te starten, tot een vroege voorsprong leidde dit helaas niet. Op slag van rust kwam er uiteindelijk toch de gewenste voorsprong. Op aangeven van Bjorn van Bruchem draaide Roberto verhagen zich vrij zodat hij een vrije schietpositie had. Verhagen opende met een geplaatst schot de score.

Na rust liep Nivo Sparta verder weg van De Zwerver. Stephan Netten leek de 2-0 binnen te koppen maar zijn inzet spatte uiteen op de lat, in de rebound was Niels den Haan dichtbij de treffer maar zijn schot werd gesmoord. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Santegoets die scoorde. Niet veel later zou Santegoets er ook 3-0 van maken na een voorzet van Robert Clerx. Pas in de slotfase van het duel deed De Zwerver iets terug, een bal die als voorzet was bedoeld zeilde bij de tweede paal in het doel van Van der Ley.

Zaterdag 13 juni zal er op de slotavond afscheid worden genomen van Philip den Haan en de spelers die vertrekken. Op die avond wordt ook bekend wie de Speler van het Jaar is geworden.