Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

22 augustus 2010

Verlies in Rosmalen

Nivo Sparta is de beker begonnen met een 3-2 nederlaag tegen zondag hoofdklasser OJC Rosmalen. Het elftal van Gerrie Schaap begon voortvarend en kwam op voorsprong door een goal van Dick Kooijman. Even later kwam Nivo Sparta zelfs op 2-0 door een benutte strafschop van Frenk Schaap.

Ook OJC Rosmalen kreeg een strafschop welke werd benut. Nivo Sparta zou met een 2-1 voorsprong in Rosmalen gaan rusten. Wel stond men op dat moment al met een man minder, Davey Brothwell kreeg in korte tijd twee keer geel en dus rood. Met een man minder had Nivo Sparta het de tweede helft bijzonder lastig en moest men ook de gelijkmaker incasseren.

In de slotfase van het duel zou OJC Rosmalen aan het langste eind trekken. Bas van den Berk, in het verleden nog actief voor Nivo Sparta, benutte een toegekende vrije trap. In blessuretijd was Dick Kooijman nog dichtbij de gelijkmaker. Aanstaande dinsdag speelt Nivo Sparta thuis voor de beker tegen WSC uit Waalwijk.

Het tweede elftal begon het bekeravontuur met een 1-0 overwinning in en tegen Brakel.