Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

07 augustus 2007

Nipt verlies in boeiende oefenwedstrijd

Vandaag stond al weer de derde oefenwedstrijd op het programma van het seizoen 2007/2008. Kozakken Boys, overigens een tegenstander van Nivo in de Hoofdklassse B, was in Werkendam vanavond de gastheer.

Na een aarzelend begin kwam het elftal uiteindelijk goed uit de verf. Kozakken Boys wist in de eerste helft eigenlijk geen kansen te creƫren terwijl het elftal van Bert Ruijsch er in de counter goed uitkwam. Helaas leverde het geen doelpunten op.

In de tweede helft nam Nivo Sparta zelfs het initiatief. Het leverde gevaarlijke momenten op maar ook veel ergenis. De grensrechter van Kozakken Boys vlagde een aantal malen ten onrechte voor buitenspel, dit ook tot ontsteltenis van de Werkendamse fans. Waar iedereen dacht aan minimaal een gelijkspel en mogelijk zelfs een nog grotere stunt zou er uiteindelijk toch verloren worden. Drie minuten voor tijd kwam Kozakken Boys op voorsprong na een rebound van een vrije trap van Leo Koswal.

Ondanks het verlies was het al met al een positieve avond te noemen. De progressie die het team heeft geboekt ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Den Bosch en in mindere mate ARC is aanzienlijk te noemen. Duidelijk is te zien dat de spelers meer zijn ingespeeld, dat uitte zich onder meer in verzorgd spel in de tweede helft. Als er nu ook nog wordt gescoord kan het nog een heel leuk seizoen gaan worden!

Opstelling: Van der Ley; Van de Pas, Blom, Jongste, Bijl; Verhagen, Brothwell, Van den Berk, Paymans; Cevat en Van Heijnsbergen.

In de rust: Netten, Janssen en Van der Sanden in de ploeg voor Blom, Van de Pas en Cevat.
Tijdens tweede helft: aantal wisselingen waarbij Blom, Van de Pas en Cevat nog speelminuten kregen voor respectievelijk Verhagen, Bijl en Brothwell.

Niet gespeeld: Van der Cammen
Afwezig: Van Kessel, Van Geffen en Peelen.