Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

16 september 2007

Historische zege op Nunspeet

De eerste overwinning in de historie van Nivo Sparta in de Hoofdklasse is een feit! Op een zonovergoten Eurosportpark boekte de ploeg van Bert Ruijsch deze historische zege op Nunspeet. Nivo Sparta leek verslagen met een 2-0 achterstand en een rode kaart van Randy van Heijnsbergen maar het worstelde en kwam boven.

Vlak voor rust kwam Nivo via een scrimmage na een corner op achterstand. Mentaal een flinke tegenvaller, zo vlak voor rust. In de tweede helft zou een tweede standaardsituatie de 2-0 van Nunspeelt inleiden. Nadat Van Heijnsbergen met een slaande beweging van het veld met rood kon verlaten, leek de wedstrijd dan ook gespeeld.

Nivo Sparta kreeg een flinke opkikker door de aansluitingstreffer van Bjorn Cevat na 54 minuten spelen. Nivo Sparta rook bloed en ging op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg was er al een aantal malen dichtbij maar het was uiteindelijk Emiel van der Sanden die van dichtbij de 2-2 binnentikten. Ondanks dat Nivo genoegen had kunnen nemen met een punt ging het door, Nunspeet liep er verslagen bij. In blessuretijd was het good-old Theo van Geffen die heel Nivo in extase bracht door de 3-2 binnen te schieten.

Drie belangrijke punten dus voor Nivo. Volgende week is Geinoord in Nieuwegein de volgende tegenstander. De ploeg is een oude bekende, de afgelopen jaren werd er regelmatig tegen deze club geoefend. Aanstaande dinsdag oefent Nivo Sparta overigens op het eigen Eurosportpark tegen Achilles Veen.