Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

21 september 2008

Verlies in Zaamslag

Nivo Sparta 1 wacht nog altijd op de eerste overwinning in de competitie 2008/2009. Na een gelijkspel tegen Rijsoord en een verliespartij tegen VVGZ leek het in het Zeeuwse Zaamslag helemaal goed te komen. Nivo Sparta opende zeer sterk maar wist slechts tweemaal tot scoren te komen in het eerste half uur. Davey Brothwell moest vanaf de penaltystip de 1-0 maken, later zou de middenvelder met een schitterende goal zijn ploeg ook op een 2-0 voorsprong zetten.

Na de 2-0 liet Nivo de Zeeuwse tegenstander terug in de wedstrijd komen. Nadat Rademakers ook nog eens voor de aansluitingstreffer zorgde, kreeg Zaamslag het geloof in eigen kunnen weer terug. Nog voor rust maakte Tissink er weer een gelijke stand van. In de tweede helft kwam Zaamslag zelfs op een 3-2 voorsprong, ditmaal na een toegekende strafschop. Roberto Verhagen maakte twintig minuten voor tijd gelijk uit een strafschop. Kans op kans kregen zowel Zaamslag als Nivo Sparta maar gescoord leek er niet meer te worden totdat de scheidsrechter de vierde strafschop van de middag wist te geven. Zaamslag profiteerde van dit buitenkansje en won voor de eerste keer in haar historie in de Eerste Klasse.

Opstelling Nivo-Sparta: E. Cremers, Van Heijnsbergen, Blom, Jongste, Van Kessel (66. Van Bruchem), Netten, Brothwell (46.Bouta), Verhagen, Santegoets, Clerx, Den HaanScoreverloop: 22. Brothwell 0-1 (pen.); 28. Brothwell 0-2; 35. Rademakers 1-2; 38. Tissink 2-2; 54. Rademakers 3-2 (pen.); 70. Verhagen 3-3 (pen.); 90+. Bakker 4-3 (pen.)