Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

21 juni 2009

Nivo Sparta ontvangt Ajax Cape Town

Nivo Sparta - FC Den Bosch wordt al een beetje een traditional. Het is echter niet de enige wedstrijd die Nivo Sparta in juli tegen een profclub speelt. Op vrijdag 10 juli ontvangt Nivo Sparta op het eigen Eurosportpark de Zuid Afrikaanse topclub Ajax Cape Town. De wedstrijd om 19.00 uur aanvangen. Tussen 2 en 13 juli is Ajax Cape Town op trainingskamp in Zaltbommel en zal in die periode dan ook gebruikmaken van de accomodatie van Nivo Sparta.

Ajax Cape Town is de Afrikaanse satellietclub van Ajax. Talenten uit een groot aantal regio's in Afrika gebruiken de Zuid Afrikaanse competitie als een springplank naar Europese competitie. Zo speelde vorig seizoen Eyong Enoh nog voor Ajax Cape Town, inmiddels is hij een vaste basiskracht bij Ajax geworden. In het verleden kwam ook Pienaar (ex-Ajax, Dortmund en tegenwoordig Everton) uit voor Ajax Cape Town. Bekendste naam is nu zonder twijfel Hans Vonk.