Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

28 augustus 2010

Nivo Sparta wint laatste bekerduel

Nivo Sparta mag nog hopen op een vervolg van het bekertoernooi. De ploeg van Gerrie Schaap won in Oss met 5-3 van het uit de Zondag Hoofdklasse gedegradeerde OSS'20. In een vermakelijk duel stond Nivo in twee fases van het duel op achterstand. Na een groot aantal Bommelse kansen kwam juist OSS'20 op voorsprong. Frenk Schaap zou met een schitterende goal de gelijkmaker aantekenen. Via Peti Lutgens zou Nivo Sparta nog voro rust op voorsprong komen.

Na rust waren er opnieuw kansen voor Nivo Sparta maar in zeer korte tijd was het OSS'20 die de 2-2 en de 3-2 aantekende. Vervolgens was het weer Nivo Sparta dat het heft in handen nam. Peti Lutgens (penalty), Roberto Verhagen en Dick Wind namen de doelpunten voor hun rekening. De zege had nog een stuk hoger kunnen uitvallen als Nivo iets preciezer was geweest.

Door de overwinning mag Nivo Sparta blijven hopen op de volgende bekerronde. Het is nu afhankelijk van het resultaat bij OJC Rosmalen - WSC. De Waalwijkse formatie dient het duel te winnen om Nivo Sparta door te laten gaan op basis van een beter doelsaldo op OJC Rosmalen en OSS'20.

In de kleine derby van de Bommelerwaard was Nivo Sparta 2 met maar liefst 9-2 te sterk voor Roda Boys 2. Kai Uittenbogaard zou 4 doelpunten voor zijn rekening nemen.