Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

04 oktober 2010

Nivo onderuit in derby tegen Roda Boys

Nivo Sparta heeft de streekderby met 3-2 verloren van Roda Boys. De voorbereiding op het seizoen was nog bemoedigend, na vijf speelrondes heeft de equipe van Gerrie Schaap slechts vier punten. Punten zijn de komende weken broodnodig om niet het gehele seizoen in de onderste regionen te bivakkeren.

Zaterdag stond Nivo Sparta al na een minuut met 1-0 achter. De Spartanen lieten zich niet van de wijs brengen. Er waren een aantal kansen welke allen ongedaan werden gemaakt door ex-Nivo doelman Joris van der Cammen. Aan de andere kant kwam Roda Boys er een aantal malen gevaarlijk uit. Bij rust was het in Zaltbommel nog altijd 1-0 voor de ploeg uit Aalst.

Na rust ging Nivo Sparta op zoek naar de gelijkmaker. Die zoektocht leek voortijdig gestaakt te kunnen worden nadat snel op elkaar Roberto Verhagen met een rode kaart (terecht) van het veld werd gestuurd en Roda Boys ook nog eens de 2-0 aantekende. Deze twee momenten zorgden echter voor het nodige vuur. Nivo Sparta kwam terug tot 2-2 door een benutte strafschop van Hol en een goal van Dick Wind. In de slotminuten wilde het tiental Spartanen doordrukken maar zou de bal aan de andere kant vallen. Toch nog een verlies voor Nivo Sparta.