Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

13 februari 2011

Nivo Sparta gelijk tegen Oranje Wit

Nivo Sparta heeft een punt over gehouden aan de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit. Het duel eindigde in 1-1. Deze stand stond bij rust al op het bord.

Oranje Wit liet evenals in de wedstrijd in Dordrecht eerder dit seizoen zien dat het een goed voetballende ploeg is. Nivo Sparta had het bijzonder lastig tegen de gasten uit Dordrecht mede doordat het zelf veel balverlies leed op het middenveld. Tot grote kansen leidde dat in eerste instantie niet. Nadat Nivo Sparta wat speldenprikjes uitdeelde was het toch Oranje Wit dat op voorsprong kwam.

Lang stond de 0-1 echter niet op het bord. Na een half uur spelen was het Bjorn Cevat die goed doorkwam op de rechterflank en Mark Santegoets bij de tweede paal bediende. Santegoets kopte raak. Na rust leek Nivo Sparta door te drukken. Kansen volgden maar een doelpunt bleef uit. Frenk Schaap had een goede kopkans maar de doelman van Oranje Wit redde knap zoals hij dat ook deed op een omhaal van Bjorn Jongste. In de slotfase werd de doelman van Oranje Wit ook nog geholpen door een ploeggenoot die de bal van de lijn haalde. Ook Oranje Wit was gevaarlijk maar Jeffrey van der Loo kon zijn doel schoon houden.

Volgende week wacht bij Nivo Sparta de streekderby tegen Roda Boys in Aalst.