Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

26 februari 2011

Nivo Sparta rekent af met Zaamslag

Nivo Sparta heeft de derde plaats in de 1e Klasse C heroverd. Zaamslag was de afgelopen weken omhoog geklommen door een aantal overwinningen op rij. Vandaag kon de Zeeuwse ploeg echter niets uitrichten tegen Nivo Sparta.

In de eerste helft was Nivo Sparta heer en meester. Op het eigen Eurosportpark volgden de kansen voor Nivo elkaar op. Gescoord zou er echter niet worden. Het had ook zo maar 0-1 kunnen zijn maar een fraaie reflex van Jeffrey van der Loo zorgde er voor dat de spaarzame kans van Zaamslag onschadelijk werd gemaakt.

Na rust bleef Nivo Sparta voetballen en vielen de doelpunten wel. Na een fraaie actie van Davey Brothwell was het vlak na rust 1-0 door Dick Wind. In korte tijd volgden ook de 2-0 en 3-0 door Mark Santegoets. Een monsterzege hing in de lucht. Zo ver kwam het niet. Zaamslag zou de 3-1 aantekenen door attent te reageren op een te korte terugspeelbal op doelman Van der Loo. Na die goal liet Zaamslag zien de kunst van de counter optimaal te beheersen.

Scoren deed Zaamslag niet meer. Nivo deed dat wel via invaller Roberto Verhagen. Het gaf trainer Gerrie Schaap de mogelijkheid om Kai Uittenbogaard zijn debuut te laten maken. Ook een andere jonge 2e elftal-speler, Paul van Oirschot, kreeg nog speeltijd.