Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

18 augustus 2007

Nivo maakt indruk tegen Geldrop/AEK

Nivo Sparta heeft haar eerste overwinning van het seizoen te pakken. Na de vele oefenduels nu de eerste echte serieuze test in het bekertoernooi, zondaghoofdklasser Geldrop AEK was op het Eurosportpark de tegenstander.

Trainer Bert Ruijsch begon met Dennis van der Ley op goal en een verdediging met Stephan Netten - Niels Blom - Bjorn Jongste en Randy van Heijnsbergen. Op het middenveld was er plaats voor Verhagen, Brothwell, Paymans en Van den Berk. In de aanval begonnen Emiel van der Sanden en good-old Theo van Geffen. Op de bank namen Dennis Janssen, Patrick Bijl, Bjorn Cevat en Joris van der Cammen plaats.

Geldrop AEK opende sterk en Nivo leek een moeilijke avond te krijgen. Na negentien minuten spelen kwam Nivo op een 1-0 achterstand. Het was Snoeijen die de score opende na een bekeken vrije trap waarbij Van der Ley er overigens niet goed uitzag. Diezelfde Van der Ley zou met een aantal reddingen Nivo echter op de been houden. Via een frommelgoal van Theo van Geffen zou het bij rust zelfs 1-1 staan en dat zou perspectief bieden voor de tweede helft.

In de tweede helft was er een heel ander Nivo te zien. Zeker nadat er na een uur spelen het een en ander werd omgezet. Bjorn Cevat kwam in de ploeg voor Van der Sanden, Bijl kwam in de ploeg voor Van den Berk. Patrick Bijl ging hierop als linksback voetballen terwijl Van Heijnsbergen mocht acteren als een offensieve middenvelder.

Het ging daarna snel. Geldrop werd op alle fronten afgetroefd. Bjorn Cevat zette zijn ploeg op voorsprong uit een rebound die hij op fantastische wijze binnenschoot. Na een vrije trap van Van Heijnsbergen en een tweede goal van Cevat stond het elftal van Bert Ruijsch en Rob Roding in korte tijd op een 4-1 voorsprong. Een zeer belangrijke overwinning die perspectief biedt voor het verdere verloop van het seizoen. Dinsdag is RKJVV de tweede tegenstander in het bekertoernooi, opnieuw betreft het een thuiswedstrijd.

Opstelling Nivo-Sparta: Van der Ley, Van Heijnsbergen, Jongste, Blom, Netten, Verhagen, Brothwell, Paijmans, Van den Berk (63. Bijl), Van der Sanden (58. Cevat), Van Geffen (88. Janssen)

Scoreverloop: 19. Snoeijen 0-1; 45. Van Geffen 1-1; 70. Cevat 2-1; 83. Van Heijnsbergen 3-1; 85. Cevat 4-1