Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

30 september 2007

Nivo Sparta wint met 2-1 van Kozakken Boys

Nivo Sparta pakte voor de tweede keer dit seizoen de volle winst. Na Nunspeet moest nu Kozakken Boys er aan geloven. De ploeg uit Werkendam speelde in de KNVB Beker nog succesvol tegen het Ajax van Henk ten Cate, de Amsterdammers kwamen uiteindelijk pas voorbij in de verlenging.

Met de wedstrijd in de benen van afgelopen woensdag bij Kozakken Boys was het vooraf al duidelijk dat Nivo Sparta mogelijk voor een stuntje kon gaan zorgen op het eigen Eurosportpark. Dat was ook het grote publiek opgevallen want de streekderby trok ruim 1.000 toeschouwers. Met de stunt van de eigen fans vaarde Nivo Sparta in ieder geval wel. Al na elf minuten spelen opende Bjorn Cevat met een droge inschuiver de score.

Lang kon Nivo niet genieten van de voorsprong. Nog geen minuut na de 1-0 voorsprong had Kozakken Boys de gelijkmaker al weer gescoord. Direct eigenlijk vanaf de aftrap was het Solmaz die scoorde. Kozakken Boys probeerde hierop door te drukken maar Nivo hield vrij eenvoudig stand. Vlak voor rust volgde zelfs een tweede Bommelse goal. Opnieuw was het Cevat die een soepellopende counter succesvol eindigde. Nivo ging daarmee rusten met een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft was het Kozakken Boys dat de gelijkmaker probeerde te forceren. Het leverde de ploeg van Van Seeters eigenlijk geen uitgespeelde mogelijkheden op. Wel was er gevaar via de scrimmage. Aan de andere kant had Nivo Sparta het duel al snel in haar voordeel kunnen beslechten. Tot tweemaal toe dook Bjorn Cevat alleen voor Kozakken-doelman Abdelaziz op, scoren deed hij nu helaas niet. Het bleef dan ook spannend tot de laatste minuut waarbij Nivo zelf ook nog een keerde de binnenkant van de paal raakte.

Opnieuw drie punten dus in een thuiswedstrijd. Volgende week is Spakenburg in Spakenburg de volgende tegenstander.