Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

06 oktober 2007

Nivo verlaat Spakenburg met opgeheven hoofd

Nivo Sparta had vanmiddag kunnen stunten in en tegen Spakenburg. Zo ver kwam het helaas niet voor het elftal van Bert Ruijsch. Vooraf was al duidelijk dat Spakenburg vanmiddag de grote favoriet zou zijn voor de winst. Met een fantastische accomodatie en een schitterende spelersgroep gaat Spakenburg komend seizoen een rol spelen in de titelstrijd in de Hoofdklasse B, dat was vooraf wel duidelijk.

Spakenburg had echter moeite met Nivo Sparta. Het eerste beet goed van zich zonder daarvoor echt gele kaarten nodig te hebben. De eerste uitgespeelde kansen waren zelfs voor Nivo Sparta. Bas van den Berk zette zich alleen voor de Spakenburg-doelman nadat hij twee tegenstanders had uitgespeeld. Oog in oog voor de keeper trof de jonge middenvelder de binnenkant van de paal. In de rebound schoot Van den Berk helaas ver over. Niet veel later had ook Cevat de kans om Nivo Sparta op voorsprong te brengen, oog in oog voor de keeper had hij zichtbaar moeite met het kunstgras.

Voor rust werd Spakenburg sterker, de 1-0 van de thuisploeg was dan ook niet verrassend te noemen. Weliswaar had Nivo de betere kansen, Spakenburg had uit de tweede lijn ook wel kansen gehad. Via Maurice van der Twilt zou Spakenburg komen. Het zou in Spakenburg ook de ruststand zijn. Er had weliswaar meer ingezeten maar de 1-0 zou nog voldoende aanknopingspunten voor de tweede helft betekenen.

Vlak na rust was het Thijs Houwing die de wedstrijd eigenlijk op slot gooide. Al in de eerste minuut was het 2-0. Er waren opnieuw wat kansen voor Nivo, dit maal uit de tweede lijn. Houwing maakte aan alle hoop een eind door de 3-0 te scoren. De eretreffer zat er voor Nivo niet meer in. Een toegekende strafschop werd door Emiel van der Sanden helaas gemist.