Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

13 oktober 2007

Onnodig verlies tegen Kloetinge

Nivo Sparta leed vandaag haar vijfde nederlaag van het seizoen. Het zal dit seizoen uiteraard nog vaker gebeuren dat het elftal van Bert Ruijsch zal verliezen maar vandaag had er op het Eurosportpark tegen Kloetinge veel meer ingezeten. De ploeg gaf vandaag eigenlijk nauwelijks iets weg, had een overwicht op het veld maar verloor wel. Kloetinge was een stuk effectiever in het benutten van de kansen.

Zonder de geblesseerde Davy Brothwell, Dennis Janssen en Theo Geffen als ook nog de geschorste Randy van Heijnsbergen (nu nog twee duels geschorst) trad Nivo vanmiddag aan met de volgende opstelling: Van der Cammen; Van Kessel, Jongste, Netten, Bijl; Blom, Paijmans, Van den Berk, Verhagen; Cevat en Van der Sanden. Op de bank zaten nog John van der Ley, Rick van de Pas, Jochem van Oversteeg en Patrick Peelen.

Nivo Sparta begon goed aan het duel. Kloetinge had duidelijk moeite met de ploeg van Bert Ruijsch. In de eerste 25 minuten werd het overwicht echter niet omgezet in een verwachte voorsprong. Kloetinge kwam zelfs op voorsprong door eigenlijk de eerste de beste mogelijkheid te benutten. Regillio Pinas wist een counter op waarde in te schatten en wist van dichtbij Joris van der Cammen te verschalken. Nivo kwam via Paijmans al weer snel op gelijke hoogte maar nog voor rust was het Kloetinge dat opnieuw de voorsprong zou nemen. Het was wederom Pinas die scoorde.

In de tweede helft werd direct Patrick Peelen in de ploeg gebracht, met de routinier zorgde Nivo ook vanaf de linkerflank voor meer gevaar. Tot echt grote mogelijkheden leidde het echter niet maar Nivo gaf eigenlijk ook helemaal niets weg. Nivo begon steeds meer te drukken en dat zorgde voor onzorgvuldig voetbal, te vaak werd gekozen voor de moeilijke oplossing. Kloetinge wist zich eigenlijk geen raad meer en schoot de bal telkens weer richting de middellijn.

Een kwartier voor tijd kwam Nivo ook nog eens met een man meer op het veld. Niemantsverdriet kreeg voor een aanslag op tegenstander Patrick Bijl de terechte rode kaart. Met een flinke wond onder het oog en een steeds blauwer wordende wang moest echter ook Bijl naar de kant, Van Oversteeg was zijn vervanger. Het is de vraag wat de KNVB met de aanvaller van Kloetinge gaat doen als men kijkt dat Van Heijnsbergen voor een onschuldig tikje al zes duels aan zijn broek krijgt.

In het resterende kwartier bleef Nivo drukken maar dat resulteerde helaas niet in de verdiende gelijkmaker, of zelfs meer. Het had er vandaag echt ingezeten tegen Kloetinge, waarmee ook direct afstand werd genomen van de degradatiestreep. Door de resultaten op de andere velden heeft Nivo nu nog maar twee teams onder zich, Nunspeet en Bennekom hebben ieder een punt minder dan Nivo. Ajax heeft evenveel punten als Nivo maar een beter doelsaldo. Mocht Nivo aan het einde van het seizoen op deze plaats eindigen dan zou het een beslissingswedstrijd moeten spelen tegen een club uit de eerste klasse. Vooralsnog gaat hier echter niemand van uit.

Komende week is er geen competitieprogramma, op 27 oktober speelt Nivo pas weer dan is DOVO in Veenendaal de tegenstander. Een week later staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma, Nivo gaat dan op bezoek bij koploper Sparta Nijkerk. De Spartanen heeft voor dit duel opnieuw een bus gehuurd, voor 10 euro per persoon is het mogelijk om naar Nijkerk af te reizen.