Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

21 augustus 2007

Nivo niet voorbij RKJVV

Na het fantastische resultaat tegen Geldrop vandaag een tegenvallende wedstrijd tegen het Bossche RKJVV uitkomend in de tweede klasse zondag. Natuurlijk was Nivo het gehele duel de bovenliggende partij en kwam het al vroeg op voorsprong. Nadat zijn ploeggenoten nog een aantal malen kansen hadden laten liggen was het uiteindelijk Bjorn Jongste die de 1-0 binnenkopte.

Een grote overwinning lonkte maar het vizier bleek bij vele spelers niet op scherp te staan. Kansen kreeg Nivo weliswaar voldoende maar de afronding liet te wensen over. Naar mate het duel vorderde werd Nivo slordiger. Zo wist men een aantal malen bij een aanval een overtal situatie niet goed uit te spelen.

In de tweede helft kwamen Roberto Verhagen en Stephan Netten in de ploeg voor respectievelijk Bas van den Berk en Koen van Kessel. Ook zij konden niet voorkomen dat RKJVV al vroeg in de tweede helft terug kwam in het duel. De roep om goaltjesdief Theo van Geffen werd groter en het was dan ook niet verwonderlijk dat de aanvaller al snel in de ploeg werd gebracht, dat ging ten koste van Emiel van der Sanden.

Ook met Theo van Geffen had Nivo nog een groot veldoverwicht. Kansen bleven komen maar het spel bleef ook slordig. Op het Eurosportpark zou uiteindelijk helaas ook niet meer gescoord worden. In de slotfase kwam Nivo zelfs nog goed weg toen RKJVV zelf ook eens dichtbij een doelpunt was.

De beslissing in de beker valt dus komende zaterdag in Veldhoven. Het eerste elftal zal dan om 17.00 uur aftrappen tegen Rood Wit V. Afgelopen zondag won Rood Wit V in Den Bosch nog met 5-0 van RKJVV. Rood Wit V komt uit in de eerste klasse van het zondagvoetbal.

Basisopstelling: Joris van der Cammen; Koen van Kessel, Bjorn Jongste, Niels Blom en Patrick Bijl; Dave Brothwell, Wesley Paymans, Bas van den Berk en Randy van Heijnsbergen; Bjorn Cevat en Emiel van der Sanden

Niet gespeeld: Dennis Janssen, Rick van de Pas en John van der Ley
Geblesseerd: Patrick Peelen