Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

27 oktober 2007

Nivo toont twee gezichten

Nivo Sparta is er niet in geslaagd voor een stuntje te zorgen in Veenendaal. In de eerste helft wist de ploeg compact te spelen en zorgde het voor de nodige dreiging. Op aangeven van Roberto Verhagen was het Emiel van der Sanden die Nivo Sparta op een 1-0 voorsprong zette. De ploeg van Bert Ruijsch wist deze voorsprong tot de rust vast te houden.

Vlak na rust ging het helemaal mis. Nadat Nivo bij een uitbraak nog onzorgvuldig was met aanvallen was het niet veel later aan de andere kant wel raak. Joris van der Cammen werd na 48 minuten spelen geklopt, vijf minuten later scoorde DOVO opnieuw waarop Nivo achter de feiten aan liep.

Nadat Nivo Sparta ook nog eens met een man minder kwam te staan, vanwege een compleet onterechte rode kaart van Niels Blom, leek DOVO een maatje te groot. De ploeg uit Veenendaal was erg onzorgvuldig in de afwerking waardoor Nivo tot en met de laatste minuut in de race bleef voor een gelijkspel. Een vrije trap van Roberto Verhagen werd vlak voor tijd door DOVO-doelman Duindam uit de kruising gestompt.

Een 2-1 verlies in Veenendaal. Opnieuw had er voor de ploeg van Ruijsch meer ingezeten, zeker gelet op het spel in de eerste helft. De tweede helft was slordig en werd er minder compact gespeeld. Ongetwijfeld zal de KNVB Niels Blom een schorsing opleggen van enkele duels. Het was van Blom een harde tackle op de bal. Het was zeker een stevige overtreding maar verre van een rode kaart, dat oordeelden ook de fans van DOVO.